2009. május 11., hétfő

PályázóK: SZAF : Fischer,Mécs,Vándor

Tervezett helyszín: Trafó pince

Terv: Hogy a teremőrnek jó legyen

Amennyire lehet friss levegőt bevezetni (belapátolni, beszívni…) a trafó tetejéről. (A pince adottságai ezt megengedik.)

A beérkező levegő tetszés szerint szűrhető (maszk --- maszk-design és egyéb maszkos ötletek kapcsolása

A beérkező levegő hasznosítása (zászló lebegtetése felfelé)

A levegő bevezetés kézi erővel történik (rabszolgák, önkéntesek, látogatók, gyerekmunkások, kurátorok...)

A kurátorok szája íze szerinti munka létrehozása

A kurátorok szája íze mint műtárgy (kis fiolában nyál)

Egy kellemes élettér kialakítása a leendő teremőrőknek.

A tetőn a levegőbevezető nyílásra irányítva egy webkamera.


"Az upanisadok egész gondolatvilága a brahman és az átman fogalmai körül forog. A brahman a régi papi filozófia egyik fogalma, amely fejlődése utolsó stádiumában mint személytelen istenség s mint a teremtés principiuma jelentkezett. Az átman voltaképpen a "lehelet, lélekzet", aztán az ember "saját személye, saját teste", "saját maga" ."

1 megjegyzés:

  1. Szevasztok. Az a gáz, hogy a tetőröl bevezett levegő sem lesz igazán friss. Nézzetek csak rá Budapest szmogtérképére: http://www.netriport.hu/belfold/cikk/?id=4421
    Nos ezt tanulmányozva kiderül, hogy jó levegőt legközelebbről a budai hegyek ormairól kellene bevezetni a trafóba, ahol persze a levegő egyből be fog poshadni (kár lenne érte). Másrészt az odavezetés is jelentős széndioxid kibocsátással fog járni. Mégha nem is tartájkocsik végzik ezt, hiszen ne felejtsük el, a gyerekmunkások oxigénnel futnak és ennek folytán széndioxidkibocsátásuk nem elhanyagolható. Így félő, hogy az egész aránytalanul alakítja a jó és rossz dolgok viszonyát e világban.
    Lehet hogy az egész kiállitast kellene úgy felépíteni, hogy ne legyen szükség teremőrre és akkor őt a szokásos fizetésért fel lehetne küldeni az egyik budai hegyoromra. Bár kérdés, hogy ez neki valóban jó lenne-e. Én mondjuk elvállalnám ezt a munkát szívesen! Őrizném a friss levegőt, és egy webkamerával nézném a poshadt levegőjű pincében műélvező kiállításlátogatókat. Tulajdonképpen azt is meglehetne oldani, hogy a hegyről a teremőr beszóljon az illetlenül viselkedő műélvezőknek valamely telekomunikációs eszközzel.
    Gondoljátok ezt tovább, ha van kedvetek.
    De lehet, hogy a legjobb az lenne, ha az egész művészetesdi helyett, inkább mindenki ültetne egy fát.
    Üdv Pránaból!
    tam_ash

    VálaszTörlés